IMPACT INVESTING.

Wat gaat er nou met ‘Impact Investing’ gebeuren?

Naast geven gaan we dus ook inzetten op ‘Impact Investing’. ‘Revolving funds’ waaruit jongeren kunnen putten om te gaan studeren en het weer terugstorten als ze klaar zijn. Circulair geld noemen wij dat, en het betekent dat we 1 keer gegeven geld meerdere keren kunnen gebruiken.

Daarnaast gaan we groeien op ‘Multiplying funds’: het stimuleren van bedrijfsmatige activiteiten gericht op community building rondom onze kinderhulpprojecten. Dit gaat naast betere levensomstandigheden, ook ter plekke geld en werkgelegenheid genereren en zal er met een leningconstructie voor zorgen dat het geld weer terugkomt en ook opnieuw gebruikt kan worden.

Even iets concreter:  In 2015 was 0,5% van onze bestedingen Impact Investing. In 2018 is het doel dat 20% te laten zijn. Net4kids gelooft in een mix van niet terugvloeiende giften, microkrediet en Impact Investing.